Brandwerende coating

InEx bv is gespecialiseerd in het aanbrengen van brandwerende coatings op laag dikte, met AT-test en certificering, op zowel staal-, beton-, en houtconstructies.

Wij zetten ons in voor de brandveiligheid van utiliteitsbouw, woningen, theaters, bioscopen, winkels en parkeergarages. Het brandwerend coaten van staalconstructies is esthetisch verantwoord, kostenbesparend en een snelle en fraaie vorm van afwerking.

Wij werken enkel met een hoge kwaliteit coating, dit is een dunne en gladde coating. De laagdikte bedraagt gemiddeld slechts 0,2 tot 3,0 mm. Dit geeft de ontwerper de volledige vrijheid in de vormgeving van de staalconstructies, terwijl er zonder zorgen aan de brandwerendheidseisen kan worden voldaan.

De coating is in 213 RAL kleuren leverbaar waardoor de afwerking gelijk op kleur kan worden aangebracht. Dit kan zowel met 30, 60 ,of 90 minuten brandvertraging, afhankelijk van de gestelde brandwerendheidseisen.

Henotherm

Rudolf Hensel GmbH staat bekend om hoogwaardige producten met volledige Europese certificering volgens de nieuwste testmethoden, waarbij milieuvriendelijkheid een prioriteit is. De coatings voldoen aan strenge milieu-eisen en hebben zelfs LEED-certificering, ontwikkeld door de US Green Building Council (USGBC) voor wereldwijde erkenning en het beoordelen van de duurzaamheid van gebouwen.

Het gebruik van brandwerende producten met LEED-certificaat draagt bij aan de LEED-puntenscore, die de basis, zilver, goud of platina certificering van een gebouw bepaalt. LEED is toepasbaar op zowel nieuwbouw als renovatie/transformatie van bestaande gebouwen.

Reppel biedt met Hensotherm 410KS en Hensotherm 420KS schuimvormende brandvertragende coatingsystemen op waterbasis een milieuvriendelijke oplossing voor brandwerende coating van stalen constructies, zowel binnen als buiten. De coatings hebben een esthetische uitstraling en zijn geschikt voor zichtwerk, met brandwerendheid van 30 tot 120 minuten.

Voor doorvoeringen is de watergedragen endotherme coating Hensomastik 5KS beschikbaar. Deze afdichtingscoating is elastisch, damp- en waterdicht, chemisch bestendig en vrij van schadelijke stoffen. Hensomastik kan worden ingezet voor een brandwerendheid van 30 tot 120 minuten.